3 januari 2020 | go2people

Hack & Design

Hack & Design

Om jongeren mee te laten denken en invloed te laten hebben in Verkeerseducatie worden ook dit jaar op enkele middelbare scholen een Hack & Design uitgevoerd. Hierbij krijgen leerlingen (uit het 1e of 2e jaar) de kans om onder begeleiding van professionals innovatieve oplossingen te bedenken door middel van design thinking.  

Verkeersthema

De leerlingen werken in kleine groepjes aan een zelf gekozen verkeersthema. Hoe kan je bijvoorbeeld zorgen dat de omgeving rond je school veiliger is of hoe pak je het gebruik van mobieltjes of koptelefoon in het verkeer aan? Dit resulteert uiteindelijk in een voorstel voor bijvoorbeeld een app of ander prototype.  

Praktisch

De Hack & Design bestaat uit drie sessies (3 x 100 minuten). De drie sessies vinden plaats voorafgaand aan de Week van het Verkeer, waarbij de data in overleg worden afgestemd. In de Week van het Verkeer worden de resultaten van de Hack & Designs gedeeld en gepresenteerd in samenwerking met de Gemeente Amsterdam.  

Hack & Design team

Leerlingen worden ondersteund en begeleid door verschillende professionals op het gebied van design, interventie ontwikkeling, presentatie skills en verkeerseducatie. Scholen worden volledig ondersteund door het team van Verkeersplein Amsterdam en deelname is gratis.

Oplossingen van vorig jaar